Skip to main content
NetApp Knowledge Base

Ubuntu openstack lost connection to LUN

Views:
196
Visibility:
Public
Votes:
0
Category:
aff-series
Specialty:
san
Last Updated:

Applies to

  • ONTAP
  • Canonical Ubuntu Server 20.04

Issue

  1. In a verified IMT configurationVM lost connection to the mapped disks
  2. Live migrating VM between hypervisor failed to migrate with mpathx: map in use error message
  3. ONTAP event log (EMS) shows many new iSCSI sessions being created in a short time . Many sessions come from the same IQN (host name) but many multiple IP addresses (In other words other hosts are using the same IQN).
  4. Multipathd is not using ALUA for the ONTAP LUN  hwhandler='0'
Example messages log:
CDB: test unit ready
timing out command , waited 30s
FAILED Result: hostbyte=DID_IMM_RETRY
 
multipath -ll
(UUID) dm-1 NETAPP,LUN C-Mode
size=1.0T features='3 queue_if_no_path pg_init_retries 50'
hwhandler='0' wp=rw
|-+- policy='service-time 0' prio=0 status=active
| `- 18:0:0:3 sde     8:64  active i/o pending running
`-+-policy='service-time 0' prio=0 status=enabled
`- 19:0:0:3 sdg     8:96  active i/o pending running

 

Sign in to view the entire content of this KB article.

New to NetApp?

Learn more about our award-winning Support

NetApp provides no representations or warranties regarding the accuracy or reliability or serviceability of any information or recommendations provided in this publication or with respect to any results that may be obtained by the use of the information or observance of any recommendations provided herein. The information in this document is distributed AS IS and the use of this information or the implementation of any recommendations or techniques herein is a customer's responsibility and depends on the customer's ability to evaluate and integrate them into the customer's operational environment. This document and the information contained herein may be used solely in connection with the NetApp products discussed in this document.