Skip to main content
NetApp Knowledge Base

NDE version 1.6 fails during pre-tests on Jumbo frames

Views:
469
Visibility:
Public
Votes:
0
Category:
netapp-hci
Specialty:
hci
Last Updated:

Applies to

  • HCI 1.6 NDE deployment.
  • Bond10G is set to DHCP

Issue

When running NDE deployment with the Bond10G interfaces set to DHCP, NDE fails during the initial phases. From the nde.info log file we can find errors related to jumbo frames tests:
  
"failed to respond to a jumbo frame ICMP request"
"failed jumbo frames validation with value of [1500]"


These lines indicate that jumbo frames (MTU 9000) might not be enabled or working properly on Bond10G between the nodes.
However, when looking at the storage and compute node TUI, we can see MTU is set to 9000.

 

 

Sign in to view the entire content of this KB article.

New to NetApp?

Learn more about our award-winning Support

NetApp provides no representations or warranties regarding the accuracy or reliability or serviceability of any information or recommendations provided in this publication or with respect to any results that may be obtained by the use of the information or observance of any recommendations provided herein. The information in this document is distributed AS IS and the use of this information or the implementation of any recommendations or techniques herein is a customer's responsibility and depends on the customer's ability to evaluate and integrate them into the customer's operational environment. This document and the information contained herein may be used solely in connection with the NetApp products discussed in this document.