Skip to main content
NetApp Knowledge Base

Snapshots not being created

Views:
73
Visibility:
Public
Votes:
0
Category:
ontap-9
Specialty:
core
Last Updated:

Applies to

ONTAP 9

Issue

A new snapshots cannot be created due to autodelete policy.
  • EMS messge
[wafl.volume.snap.autoDelete:info]: Deleting Snapshot copy 'daily.2022-11-30_0010' in volume 'iv@vserver:973d8853-6c9c-11ed-a09d-d039ea972d97' to recover storage.
 
  • df  on the volume shows 73% full, but snapshots is 300%
 
/vol/iv/            1020054736  746137160  273917576      73%  /vol/iv/
/vol/iv/.snapshot     53687088  161205824          0     300%  /vol/iv/.snapshot
 
  • Autodelete is enabled and set to snap_reserve (default value if you create volume from GUI)
 
Snapshot autodelete settings: state=on, commitment=try,
trigger=snap_reserve,
target_free_space=20%,
delete_order=oldest_first, defer_delete=user_created,
prefix=(not specified),
destroy_list=none
Volume autosize settings: mode=off
Hybrid Cache: Eligibility=read-write

 

Sign in to view the entire content of this KB article.

New to NetApp?

Learn more about our award-winning Support

NetApp provides no representations or warranties regarding the accuracy or reliability or serviceability of any information or recommendations provided in this publication or with respect to any results that may be obtained by the use of the information or observance of any recommendations provided herein. The information in this document is distributed AS IS and the use of this information or the implementation of any recommendations or techniques herein is a customer's responsibility and depends on the customer's ability to evaluate and integrate them into the customer's operational environment. This document and the information contained herein may be used solely in connection with the NetApp products discussed in this document.
Scan to view the article on your device