Skip to main content
NetApp Knowledge Base

Vscan disconnected due to invalid-user

Views:
1,032
Visibility:
Public
Votes:
0
Category:
ontap-9
Specialty:
nas
Last Updated:

Applies to

  • ONTAP 9
  • Virus Scanner (vScan )
  • AV-Connector

Issue

  • After a new vScan install the status is disconnected:

Cluster1::> vserver vscan connection-status show-all -vserver DataSVM
                             Connection
Vserver     Node              Server          Status         Disconnect Reason
----------- ----------------- --------------- -------------- -----------------
DataSVM     node1             10.10.25.128    disconnected   invalid-user

  • in EMS.log:
    Nblade.vscanConnInvalidUser:notice: For Vserver "DataSVM", the vscan connection request coming from client "10.10.10.15" is rejected because the logged-in user "NETAPP\AVScanUsr" is not configured in any of the Vserver active scanner pools.

Sign in to view the entire content of this KB article.

New to NetApp?

Learn more about our award-winning Support

NetApp provides no representations or warranties regarding the accuracy or reliability or serviceability of any information or recommendations provided in this publication or with respect to any results that may be obtained by the use of the information or observance of any recommendations provided herein. The information in this document is distributed AS IS and the use of this information or the implementation of any recommendations or techniques herein is a customer's responsibility and depends on the customer's ability to evaluate and integrate them into the customer's operational environment. This document and the information contained herein may be used solely in connection with the NetApp products discussed in this document.