Skip to main content
NetApp Knowledge Base

NetApp HCI Compute Node Scale fails with network settings error

Views:
337
Visibility:
Public
Votes:
0
Category:
netapp-hci
Specialty:
solidfire
Last Updated:

Applies to

  • NetApp Deployment Engine (NDE) 1.3.x release
  •  HCI Deployment Engine/Monitoring Agent 

Issue

NetApp HCI  Compute  Node Scale fails with following error :
1086638_1.png

sf-nde.log reports "no hosts found in ESX Cluster on which the compute scale was performed.  

Excerpt from sf-nde.log:

2018-10-12T01:10:09.780607Z | 22709 | 1516248621 | MainProcess-MainThread | inventory_network:606 | INFO | virtual switch type found: VDS
2018-10-12T01:10:09.805160Z | 22709 | 1516248645 | MainProcess-MainThread | inventory_network:338 | INFO | VDS port groups: found 0 HCI port groups out of 4 port groups
2018-10-12T01:10:09.805810Z | 22709 | 1516248646 | MainProcess-MainThread | inventory_network:381 | WARNING | VDS port groups: did not find expected HCI port groups
2018-10-12T01:10:09.806402Z | 22709 | 1516248647 | MainProcess-MainThread | inventory_network:618 | INFO | VDS is not HCI or no HCI VDS portgroups found
2018-10-12T01:10:09.807092Z | 22709 | 1516248647 | MainProcess-MainThread | vmwareutils:343 | DEBUG | Successfully connected
2018-10-12T01:10:11.213744Z | 22709 | 1516250054 | MainProcess-MainThread | inventory_network:197 | WARNING | Did not find HCI VSS portgroups; using existing host network config anyway
2018-10-12T01:10:12.724615Z | 22709 | 1516251565 | MainProcess-MainThread | inventory_network:197 | WARNING | Did not find HCI VSS portgroups; using existing host network config anyway
2018-10-12T01:10:12.728575Z | 22709 | 1516251569 | MainProcess-MainThread | inventory_network:222 | INFO | No HCI host found in cluster: NetApp-HCI-PRD-Cluster-01
2018-10-12T01:10:12.729233Z | 22709 | 1516251569 | MainProcess-MainThread | scale_api:489 | WARNING | No HCI hosts found in requested cluster NetApp-HCI-PRD-Cluster-01
2018-10-12T01:10:12.730404Z | 22709 | 1516251570 | MainProcess-MainThread | app:1560 | ERROR | Exception on /api/2/en_US/scale/inventory/network [GET]
Traceback (most recent call last):
  File "sfprime/scale/scale_api.py", line 481, in get
  File "sfprime/scale/inventory_network.py", line 54, in get_network_info
  File "sfprime/scale/inventory_network.py", line 624, in get_network_info
  File "sfprime/scale/inventory_network.py", line 248, in get_hci_vss_network_topology
sfprime.deploy.errors.ServerError: No HCI hosts found in requested cluster NetApp-HCI-PRD-Cluster-01

 

 

Sign in to view the entire content of this KB article.

New to NetApp?

Learn more about our award-winning Support

Scan to view the article on your device