Skip to main content
NetApp Response to Russia-Ukraine Cyber Threat
In response to the recent rise in cyber threat due to the Russian-Ukraine crisis, NetApp is actively monitoring the global security intelligence and updating our cybersecurity measures. We follow U.S. Federal Government guidance and remain on high alert. Customers are encouraged to monitor the Cybersecurity and Infrastructure Security (CISA) website for new information as it develops and remain on high alert.
NetApp Knowledge Base

NDE fails at configuring the network

Views:
123
Visibility:
Public
Votes:
0
Category:
netapp-hci
Specialty:
hci
Last Updated:

Applies to

  • NetApp HCI 
  • NetApp Deployment Engine (NDE) versions 1.8 and 1.9

Issue

One of more of the following symptoms apply:

  • NDE fails at between 11-75% in the configuring the network task, changing network settings of the storage nodes
  • Bond1G (management) address is assigned to the storage node but Bond10G (storage) is not
  • Some nodes are configured with static Bond10G interface and others are configured with DHCP (APIPA address)
  • The Bond Mode on the Bond10G interfaces of storage nodes is set to ActivePassive instead of LACP 
  • NDE shows "The gateway is not valid" during network validation
  • Error seen in the NDE logs: 

post_response_validator:150  | DEBUG   | Validate Network IPs network=storageIscsi
solidfireutils:348  | DEBUG   | fan_out_test_address_availability: ip_list=[IPv4Address('<10G_storageA>'), IPv4Address('<10G_storageB>'), IPv4Address('<10G_storageC>'), <omitted>],
fabrixtools:1727 | WARNING | Interface Bond10G is already configured with 169.254.X.X

 

Scan to view the article on your device
CUSTOMER EXCLUSIVE CONTENT

Registered NetApp customers get unlimited access to our dynamic Knowledge Base.

New authoritative content is published and updated each day by our team of experts.

Current Customer or Partner?

Sign In for unlimited access

New to NetApp?

Learn more about our award-winning Support