Skip to main content
NetApp Knowledgebase

AFF A400 port errors on unused port with SFP

Views:
186
Visibility:
Public
Votes:
0
Category:
aff-series
Specialty:
network
Last Updated:

Applies to

  • AFF A400
  • 10/25 Gb/s network adapter

Issue

  1. Port shows link up or flapping with SFP but no cable inserted:
 
	slot 0: 10G/25G Ethernet Controller CX5-Mezz
		e0e MAC Address:    d0:22:ef:97:00:0d (auto-25g_sr-fd-up)
		    SFP Vendor:         AVAGO
		    SFP Part Number:    AFBR-725SMZ-NA1
		    SFP Serial Number:  AD2016G02TZ
vifmgr.port.monitor.failed: The "link_flapping" health check for port e0e (node node-01) has failed. The port is operating in a degraded state.
 
  1. CRC errors can be reported by the port:
 
[node-01: vifmgr: vifmgr.cluscheck.crcerrors:alert]: Port e0f on node node-01 is reporting a high number of observed hardware errors, possibly CRC errors.
 
RECEIVE
Total frames:        0  | Frames/second:       0  | Total bytes:         0
Bytes/second:        0  | Total errors:    66920  | Errors/minute:       0
Total discards:      0  | Discards/minute:     0  | Multi/broadcast:     0
Non-primary u/c:     0  | Errored frames:      0  | Unsupported Op:      0
CRC errors:      66918  | Runt frames:         0  | Fragment:        66914

 

CUSTOMER EXCLUSIVE CONTENT

Registered NetApp customers get unlimited access to our dynamic Knowledge Base.

New authoritative content is published and updated each day by our team of experts.

Current Customer or Partner?

Sign In for unlimited access

New to NetApp?

Learn more about our award-winning Support