Skip to main content
NetApp Knowledge Base

SP information is not displayed correctly

Views:
127
Visibility:
Public
Votes:
0
Category:
ontap-9
Specialty:
hw
Last Updated:

Applies to

FAS2650

Issue

  • SP health shows degraded.
Node03::> system health subsystem show
Subsystem Health
----------------- ------------------
SAS-connect ok
Environment ok
Memory ok
Service-Processor degraded
 
Node03::> system health alert show
 
Node: Node03-02
Resource: SP Config
Severity: Major
Indication Time: Tue Jan 19 09:21:38 2021
Suppress: false
Acknowledge: false
Probable Cause: Service Processor in node Node03-02 has no network
                connectivity.The cable between the Wrench port on the
                controller and the ethernet switch is disconnected.
Possible Effect: You might not be able to use the Service Processor to
                 remotely access, monitor, and troubleshoot your
                 storage system.
Corrective Actions: 1. Check the connection between the Wrench port and the ethernet switch.
                    2. If the cable is properly connected, ensure that the Service Processor's ethernet interface is configured properly by executing the command "system service-processor network show".
                    3. Check for network cable related issues.
                    4. Contact the technical support if the alert persists.
 
  • Node Node03-02's information can't be displayed.
 
Node03::> system service-processor show
IP Firmware
Node Type Status Configured Version IP Address
------------- ---- ----------- ------------ --------- -------------------------
Node03-01 SP online true 5.1P1 XXX.XXX.XXX.XXX
 
Error: show failed: RPC: Unable to send
 
Node03::> system service-processor network show
Address
Node Status Family Link State IP Address
------------- -------------- --------- ----------- ------------------------
Node03-01 online IPv4 up XXX.XXX.XXX.XXX
 
DHCP: none
MAC Address: XX:XX:XX:XX:XX:XX
Network Gateway: XXX.XXX.XXX.XXX
Network Mask (IPv4 only): XXX.XXX.XXX.XXX
Prefix Length (IPv6 only): -
IPv6 RA Enabled: -
Subnet Name: -
SP Network Setup Status: succeeded
......
Error: show failed: RPC: Unable to send
2 entries were displayed.
 
  • But the Attention LED is off and SP status is online in sysconfig -a.
 
Node03::> node run -node * sysconfig -a
Node: Node03-02
NetApp Release 9.1P11: Thu Dec 21 02:32:26 PST 2017
......
Service Processor Status: Online
Firmware Version: 5.1P1
Mgmt MAC Address: XX:XX:XX:XX:XX:XX
Ethernet Link: up, full duplex, auto-neg complete
Using DHCP: no
IPv4 configuration:
IP Address: XXX.XXX.XXX.XXX
Netmask: XXX.XXX.XXX.XXX
Gateway: XXX.XXX.XXX.XXX
IPv6 configuration: Disabled
 
  • The issue can't be fixed by rebooting SP.

 

CUSTOMER EXCLUSIVE CONTENT

Registered NetApp customers get unlimited access to our dynamic Knowledge Base.

New authoritative content is published and updated each day by our team of experts.

Current Customer or Partner?

Sign In for unlimited access

New to NetApp?

Learn more about our award-winning Support