Skip to main content
NetApp Knowledge Base

Ping to gateway fails from an administrative up LIF but works when migrated to other ports

Views:
91
Visibility:
Public
Votes:
0
Category:
ontap-9
Specialty:
hw
Last Updated:

Applies to

  • FAS 
  • AFF
  • ONTAP 9

Issue

  • Ping to gateway fails from an administratively up LIF.

cluster1::> network interface show -vserver svm1
            Logical    Status     Network            Current       Current Is
Vserver     Interface  Admin/Oper Address/Mask       Node          Port    Home
----------- ---------- ---------- ------------------ ------------- ------- ----
svm1
            lif1       up/up      10.xx.xx.10/24     node-1        e0c     true

cluster1::> network route show -vserver svm1
Vserver             Destination     Gateway         Metric
------------------- --------------- --------------- ------
svm1
                    0.0.0.0/0       10.xx.xx.1      10

cluster::> network ping -lif lif1 -vserver svm1 -destination 10.xx.xx.10
no answer from 10.xx.xx.1

  • Issue persists after bouncing the LIF and the port.
  • Packet trace shows that the port does not send any ARP requests on pinging.
  • Issue persists even after the cable reseat.
  • The ping is successful when the LIF is migrated to some other port.
Scan to view the article on your device
CUSTOMER EXCLUSIVE CONTENT

Registered NetApp customers get unlimited access to our dynamic Knowledge Base.

New authoritative content is published and updated each day by our team of experts.

Current Customer or Partner?

Sign In for unlimited access

New to NetApp?

Learn more about our award-winning Support

 

  • Was this article helpful?