Skip to main content
NetApp Knowledge Base

LUN not discovered from host

Views:
73
Visibility:
Public
Votes:
0
Category:
ontap-9
Specialty:
san
Last Updated:

Applies to

ONTAP 9

Issue

  • Unable to connect to new LUN
  • LUN is online, mapped and on the expected node as indicated in System Manager or on CLI

    Example:

cluster1::> lun show -path /vol/vol_linux/lun1 -fields vserver,path,state,mapped,node
vserver   path                state  mapped node
--------- ------------------- ------ ------ -----------
svm_linux /vol/vol_linux/lun1 online mapped cluster1-03

  • igroup has SLM and portset set

    Example:

cluster1::> lun mapping show -path /vol/vol_linux/lun1  -fields vserver,path,igroup,portset,reporting-nodes
vserver   path                igroup      portset reporting-nodes
--------- ------------------- ----------- ------- -----------------------
svm_linux /vol/vol_linux/lun1 linux_iscsi test    cluster1-03,cluster1-04

 

  • portset contains LIFs

    Example:

cluster1::> portset show
Vserver   Portset      Protocol Port Names              Igroups
--------- ------------ -------- ----------------------- ------------
svm_linux test         mixed    iscsi_1-1, iscsi_1-2, iscsi_2-1, iscsi_2-2
                                                        linux_iscsi

 

  • LIFs are not on the same nodes that are used for SLM (reporting-nodes)

    Example:

     
    cluster1::> net int show -vserver svm_linux -data-protocol iscsi  -fields lif,curr-node
      (network interface show)
    vserver   lif       curr-node
    --------- --------- -----------
    svm_linux iscsi_1-1 cluster1-01
    svm_linux iscsi_1-2 cluster1-01
    svm_linux iscsi_2-1 cluster1-02
    svm_linux iscsi_2-2 cluster1-02

 

Sign in to view the entire content of this KB article.

New to NetApp?

Learn more about our award-winning Support

Scan to view the article on your device

 

  • Was this article helpful?