Skip to main content
NetApp Knowledge Base

SMBR initiated snapshot mount operations fail with error: "Mount-SdSnapshot failed"

Views:
1,085
Visibility:
Public
Votes:
0
Category:
single-mailbox-recovery-smbr
Specialty:
snapx
Last Updated:

Applies to

  • Single Mailbox Recovery (SMBR)
  • SnapCenter Server

Issue

SMBR initiated snapshot mount operations from SnapCenter backups fail with error, "Mount-SdSnapshot failed".

The entries in the SnapShotManager.log file (default path C:\ProgramData\NetApp\SMBR\Logs\) show the following error:

ERROR ao - Command execution error: FullyQualifiedErrorId: 102,SnapDrive.Client.PSModule.MountSdSnapshotException message: Failed to mount the Snapshot copy.Failed to mount the resource: <lun_path> from snapshot: <snapshot>.
Possible Resolution: Make sure that Host to storage connectivity is available.

The corresponding entries in the SnapDriveSALDebug.log (default path C:\Program Files\NetApp\SnapCenter\SMCore\) show that no iGroup information is discovered:

Error SAL PID=[5528] TID=[9388] No Igroup information found for the specified input
Verbose SAL PID=[5528] TID=[9388] Retrieval of IGroup information-successful
....
Verbose SAL PID=[5528] TID=[9388] --IgroupManagementServiceProvider::GetIgroup
Error SAL PID=[5528] TID=[9388] No initiator Groups found in the host <host>
Verbose SAL PID=[5528] TID=[9388] exception 'No initiator Groups found in the host <host>' caught
....
Error SAL PID=[5528] TID=[11888] Snap connect failed - [Resource: <lun_path>]
Error SAL PID=[5528] TID=[11888] Failed to mount the resource: <lun_path> from snapshot: <snapshot>.
Error SAL PID=[5528] TID=[11888] Failed to mount the Snapshot copy.Failed to mount the resource: <lun_path> from snapshot: <snapshot>.
Possible Resolution: Make sure that Host to storage connectivity is available.

 

 

Sign in to view the entire content of this KB article.

New to NetApp?

Learn more about our award-winning Support

Scan to view the article on your device